Mikaels operation...
2010-03-25 / 20:58:43 / Allmänt

Förra onsdagen blev Mikael opererad i sin högerfot. De byte ut en plastbricka som slittit ner och bara var några millimeter tjock på den tjockaste sidan. Nu sitter där en 9mm tjock bricka istället. Hans fotledsprotes hade även kasat på sne så det var meningen de skulle knäcka loss alla spikar och märlor som han har i foten och räta upp foten men när den nya brickan kom dit så räta foten sig själv så det slapp de göra nu losa de på hans ankel och flytta ner den en bit för att fixera så att fotleden håller sig rak. Han får inte gå på två veckor men en vecka har nu gått så snart så får han belasta lite lätt. Hoppas nu så att han ska slippa sin hemska smärta i foten och kunna gå obehindrat. Tänk att detta blev så för att han förra året fick ett nytt knä och de ändrade vinkel på benet och foten då fick en annan ställning. Mikael sa från första stund att något var fel men nej sa de allt är precis som det ska va. Det tog nästan ett år innan de tog det på allvar och de var för att han fick en infektion under foten för att han fick en förhårdnad pga att han belasta foten fel. Nu så kommer han att belasta på hela foten. Vilket är jätte bra. Han kom hem fort redan fyra dagar efter op fick han komma hem så nu har jag han hemma hos mig det är skönt trotts att han mest sover.

Dessa SI-leder...
2010-03-25 / 20:46:47 / Allmänt

Har just nu så ont i mina sakorialeder. Tidigare har kortisonsprutor hjälpt mig jätte bra men nu de senaste tre ggr så har det inte get någon effekt. Hatar det hindrar en så mkt och jag har så svårt för att vara stilla. Men har nog just nu inte så mkt val utan att låta bli att göra något mer än det som måste göras. Skulle så gärna vilja ut i trädgården och rensa upp det jag inte han i höstas runt alla buskar innan all grönska börjar sätta fart på riktigt. Men ska ge det en ärlig chans att inte göra något i helgen så får vi se om det blir bättre. Hoppas på det. Något jag oxå är frustrerad över är jobb situatinen vill kunna jobba mer än det jag gör. Så man kan få lite pengar över i fikan så att man kanske skulle kunna ut och resa och inte alltid vara hemma. Tänk för 9år sedan jobba jag 150% det gick hur bra som helst och tjäna massa pengar kunde göra precis vad jag ville. Men sen tog spondartriten fart och satte käppar i hjulen för mig så frustrerande. Och bara för att man är sjuk så får man lida för de både smärtmässigt socialt och ekonomiskt. Vad är 2800kr att leva av på 50% aktivitetstöd. Inte jag som valt att få detta skittet. Tur man kan jobba något för tänk en heltids aktivitetstöd är inte mer än 5600kr i månaden. Det är inte klokt och tyvärr så kostar det mer när man är sjuk än frisk så den ekvationen går inte ihop precis.

Nu orka inte kroppen mer...
2010-03-18 / 00:03:12 / Allmänt

en barndomsvän förlorade sin pappa ikväll/natt. Han somna in lugnt med ett leende mot sina döttrar. Han har verkligen lidit de sissta dagarna. Hoppas nu han har det bra i himelen och hälsar till min mamma som också finns där uppe. Han var bestämd med en skarp röst som alltid stod för det han sa. Tänker så på familjen tur ni har en sån fin sammanhållning hoppas ni inte tappar den i sorgen. Finns här för er Stora Varma Kramar till er. Du kommer vara saknad... Men minet av dig kommer att finnas kvar!

I går morse....
2010-03-14 / 00:25:06 / Allmänt

då ringde telefonen tidigt. Det var från spenshult. De har hittat en snabb op tid till Mikael. Det blir op nu på onsdag som kommer. Det känns lite jobbigt efter som han ska vara så långt hemifrån är inte bara till Lund precis. Just nu är jag ledsen hela tiden en väns pappa har inte långtid kvar och det drar upp så mkt ang när jag misste min mamma. Sen är det lite annat också. Så därför gillar jag inte att han inte kommer vara hemma behöver min älskling just nu. Men det finns en positiv sida av det att snart förhoppningsvis kommer han att må bra och inte riskera att fotledsprotesen bryts. I onsdags kväll fick jag ett positivt e-mail så förhoppningsviss kommer jag att ha ett jobb from April månad. Det känns bra så att jag snart ska slippa leva på min pappas pengar. Berättar mer sen om det. Idag kom grannen hem från sin resa så nu sent i kväll lämna vi hem Truls. Just när allt funka som bäst. Men det är så nära mellan oss. Nelly börja löpa i Tisdags så Truls var lite rädd för henne. Hon är just nu en bitch. Men det går över. Skönt att truls förstår det var mer än vad Achilles gjorde han gav sig inte tyckte att hon lukta så gott. Så det var tur vi bara hade han i två dagar. Natti natt alla sov sött.....

Idag har vi...
2010-03-11 / 01:24:06 / Allmänt

hjälpt farmor att rensa i kyl och frys som hon har i garaget för att de ska slängas. Mikael hacka även los snö och is nere vid trappan där var så halt.

Farmor bjöd på bullar och semla hon var så glad att vi var hos henne några timmar. Hon tycker dagarna är så långa. Men ändå så när man erbjuder att vi ska göra något så trivs hon så bra. Lite svårt att både ha kakan och äta den.

Natti natt alla sov söt

Nelly har börjat...
2010-03-11 / 01:21:05 / Allmänt

löpa det var ett år sedan sisst. Så Hanhundarna får passa sig hon är en sur bitch just nu. Vi funderar på att para henne med en Jackt golden vi gar 8dagar på oss att bestäma oss och ska vi göra det måste vi göra det nu sen blir hon för gamal hon fyller 5år nu i april. Var tar tiden vägen bara springer iväg.

Körkort...
2010-03-08 / 23:57:52 / Allmänt

Idag hämta jag mitt nya körkort den 23 Mars har jag haft det i 10år. Oj vad tiden går fort. Körkortet ser lite annorlunda ut än det gamla. Ser lite blekt ut. Var inte så förtjust i att få nytt körkort gilla bilden som jag hade på kortet men detta blev inte så tokigt det nya i heller.

Hundvakt....
2010-03-08 / 23:53:32 / Allmänt

I lördags åkte några iväg till Frankrike för att åka skidor så vi passar deras hund. Sen idag fick vi även passa broderns hund. Så nu är det tre hundar här hemma det gillar inte Nelly riktigt. Trotts att hon normalt kommer bra överrens med dem båda. Vet inte om det är för att varken jag eller Mikael mår så bra och att jag just nu är så ledsen. Bla för att hamnat i tjafs med min läkare som jag inte riktigt har förtroende för. Så har nu skrivit ett långt brev för att förklara från min synvinkel hoppas utifrån det att han ändrar inställning.

I Helgen hjälpte Leena och jag pappa med att bära in en kyl och fys och ta ut det gamla nere hos farmor plus att rensa/sortera ut det som är gamalt i kyl och frys. Shit sånt tar längre tid än vad man tror. Men nu är det gjort skönt. Pappa tacka för hjälpen kors i taket. Sånt är jag alltid noga med att säga. För ett enkelt tack kan betyda så mkt.

I morgon blir det en tur till Biltema, Ikea och Stoff & Stil skönt att komma ut lite. Hoppas bara Mikael har ork till det. Han mår inte så bra just nu. Hans fotledsprotes är söder och har hamnat på sne. Läkarna förstår inte hur han klarar att gå de är rädda för att den kan knäckas och det får inte hända så nu är det rullstol så mkt som möjlight. Skönt att det för en gångs skull förstår hur han mår. Så om två-tre veckor blir det op de väntar på att få hem en del från Frankrike.

Idag har jag/vi myst med lilleman han är så go vi dansa till smurfarna det gilla han. Synd bara att jag har honom så lite åt gången hinner inte med så mkt. Jag njuter var sekund jag har honom ett litet charmtroll e vad han är det säger de även på dagis och en generös kramare!



Denna sjukvård
2010-03-01 / 23:51:29 / Allmänt

Idag har jag träffat F-K för uppföljning hon var väldigt trevlig idag och hjälpsam och tillmötesgående. Det var så skönt. Fick även klarhet i en del som jag funderat på.

Sen efter mötet körde jag och träna det var skönt men trött blev jag. Men lite beror nog på att jag sovit dåligt nu i en del nätter. Så då är energin inte på topp för fem öre.

Förra torsdagen dog en tvåårig pojke uppe i mora pga att läkaren bedömde att det var en vanlig förkylning och skicka hem familjen. Några timmar senare blev Neo alvarligt sjuk hög feber och föräldrarna kunde inte ens röra vid honom sån smärta han hade. Ambulansen ville först inte komma och hämta honom efter som de redan varit hos läkare men till sist så kom de. De kom och såg hur sjuk han var de fick köra inom Moras sjukhus Neodär han blev nersövd under resan på tio mil till närmaste stora sjukhus fick tre hjärtstop på vägen ditt det fjärde så orkade inte kroppen mer. De misstänker att han fått hjärnhinneinflamation och då måste man ha omgående vård. Läkaren missa tydliga tecken.
Detta är för jävligt sånt ska inte få hända vad händer med denna sjukvård är det pga alla besparingar eller vad? På aftonbladet kan ni gå in och läsa om denna tragiska händelse. Stod i Lördags. Zorina tänker på dig.
De slarva oxå när jag misste min mamma så jag har inte mkt till övers för läkare idag. Men finns säkert de som är bra...

RSS 2.0